ZZP slecht voor de portemonnee

Anno 2020 vragen veel branches zoals de horeca om een flexibeler  werkveld. Freelancers opereren doorgaans alleen, zoals de term ZZP doet vermoeden,  maar eigenlijk zijn ze actief in een veelvoud aan teams waarbinnen ze constant moeten schakelen en acclimatiseren. De welbekende zelfstandigen zonder personeel bieden deze vrijheid voor de werkgever, maar tegen welke prijs?

In 2021 wordt er een wettelijk minimumloon voor ZZP’ers ingevoerd van 16 euro per uur. Velen werkgevers vinden dit minimum belachelijk en zien de hoognodige freelance krachten als dure zakkenvullers.  De zelfstandige ondernemer staat echter altijd klaar voor opdrachtgevers van alle kanten van het land om waar en wanneer nodig de personeelstekorten op te vangen. De schijnbaar verhoogde kosten van een freelancer zorgen er ook voor dat deze als eerste weer naar  huis mag. Met korte (minder dan 6 uur) werkdagen tot gevolg en dus een verminderde ‘omzet’.

Het gemiddelde uurloon van een ZZP’er in Nederland  verschilt, afhankelijk van het soort werk, de te declareren uren en natuurlijk de marktwerking (vraag en aanbod). Maar zelfs een onopgeleide schoonmaker of –ster kan niet rondkomen van deze schamele verplichtte 16 euro per uur. Zo wordt vaak geen rekening gehouden met vakantiegeld dat zelf moet worden verstrekt en de vakantie dagen die niet worden doorbetaald. Maar ook het eigen op te bouwen pensioen, reistijd en reiskosten zijn belangrijk om mee te rekenen in de verborgen kosten van de zelfstandige. Een onervaren ondernemer, zoals de ZZP’er vaak is, moet ook tijd inplannen voor het bijhouden van administratieve handelingen zoals het opmaken van facturen, bijhouden van een urenregistratie en het bewaren van BTW bonnetjes voor onze geliefde belastingdienst. Eens per kwartaal moet de omzetbelasting worden afgestaan, niet veel werk overigens áls je het bijhoudt. Een laatste belangrijke risicofactor voor de freelancer is de verlate belastingafdracht. Ondanks de belastingvoordelen voor startende zelfstandigen  in de eerste 3 jaar vergt het de nieuwe ondernemer veel  verantwoordelijkheid om zijn inkomstenbelasting pas aan het einde van het jaar af te staan. Zo is de 200 euro die je verdient per dag heel mooi, maar met het verrekenen van alle belastingen en kosten blijft er amper een modaal inkomen over.

Tegenwoordig zijn er gelukkig allerlei initiatieven die de ZZP’er ontlasten zoals bijvoorbeeld op administratief vlak, maar ook fondsen en verzekeringen die arbeidsongeschiktheid en ziektedagen vergoeden springen als paddenstoelen uit de grond. Ook dit kost uiteraard geld, maar het vaststellen van een wel verdiend pensioen is van ongekend belang om zekerheid te creëren voor individuen die zich beschikbaar stellen voor de flexibele vraag van de markt. Persoonlijk vind ik dat de freelancers van Nederland (en daarbuiten) meer respect en waardering verdienen, zonder hen zouden vele branches en daarmee de gehele economie moeizaam staande blijven.

WeCan ondersteund, op ZZP-basis, organisaties op verschillende wijzen. Wij ondersteunen door middels van bezetting op de werkvloer in de horeca. Maar ook bieden wij verschillende op maat gemaakte trainingen gericht op communicatie, assertiviteit, timemanagement en leiderschap. Ook voor advies/consult zijn we beschikbaar op jouw bedrijf naar een nieuw niveau te tillen. Neem eens vrijblijvend contact op om te kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder!

(Yes) WeCan

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search